Eteri Yağlar – Sağlığınız Ve Güzelliğiniz Için. Lyudmila Ananieva
Читать онлайн книгу.Kurumuş ve yorgun bir cilt, 2:1 oranında karıştırılmış luccu ve portakal yağı maskesiyle daha iyi bir hale gelecektir.
Sivilce ve lekelere karşı mücadelede portakal yağı gerçek bir antimikrobik ilaç olarak kullanılabilir. Sorunlu alanlara parmak ucu ile dokundurmak yeterlidir. Güçlü cilt tahrişi edici olduğundan, günde bir kereden fazla uygulanmamasına dikkat edilmelidir.
Vücut için
Ve nihayet, selülite karşı portakal yağı ile hazırlanan tarifler. Portakal yağı katkısıyla hazırlanan malzemeler, en kötü ve en kaba bir cilt için bile en etkili bir ilaç olarak bilinmektedir.
Kahve telvesine bal ve birkaç damla portakal yağı ekleyin. Karışımı sorunlu alanlara uygulayarak, malzemeyi scrub olarak kullanın.
Portakal yağı anti selülit sargılamada temel malzeme olarak kullanabilir. Bu durumda, temel yağ ile karıştırılarak, sorunlu alanlara uygulanır, sarılır ve bir saat bekletilir. Nefis kokudan zevk alın, keyfini çıkarın. Daha sonra su ile durulayın.
Etkisi:Güçlü antioksidan, mikrop öldürücü, iltihap sökücü, bağışıklık sistemini düzenleyici ve spazm giderici etkiye sahiptir.
Fesleğen eteri yağı - virüslere, bakterilere ve mantar enfeksiyonlarına karşı mücadele eder, immün yetmezliğini giderir, grip gibi hastalıklardan korur ve saçları kuvvetlendirir.
Fesleğen eteri yağ etkisi
Çeşitli bakteri, virüs, mantar, mikoplazmalara karşı güçlü antimikrobik, antioksidan, iltihap söktürücü, bağışıklık sistemini düzenleyici, spazm ağrılarını giderici, anti skleroz, hassasiyet azaltıcı, antialerjik, yara iyileştirici, idrar söktürücü, anestezi, ve anti depresan etkiye sahiptir.
Yüz cildi, vücut ve saç bakımı
Antioksidatik özellikler, yaşlanma etkilerini geciktiren kozmetikürünlerinde ve sorunlu cilt bakımı için amaçlanan malzemelerde yaygın olarak kullanılır. Fesleğen yağı – güçlü ve doğal bir antioksidanttır.
Serbest radikaller, cilt durumunu kötü yönde etkileyen, iltihap yapan tahrik eden ve sabit olmayan kimyasal parçacıklardır. Fesleğen yağının güzel kokulu içeriği, serbest radikallerin olumsuz etkisini ortadan kaldırmaya yardımcı olur.
Günlük yüz ve vücut bakımı için, sabah ve akşam cildin temizlenmesi ve nemlendirilmesi için çok önemlidir. Fesleğen eteri yağı, kırışıklıklar ve lekeleri giderir, erken yaşta saç dökülmesini önler. Hoş kokulu sıvı jel, losyon, scrub, maske, ev yapımı kremlerinin içeriğinde bulunur ve onların etkisini daha da güçlendirir.
Güzellik ve sağlık tarifleri:
1. Kırışıklıkları giderici kozmetik malzeme.
Etkisi: Cansız ve soluk cildi temizler, nemlendirir ve güçlendirir.
Malzemeler: 10-12 damla fesleğen yağı. 50 ml gündüz kremi
Uygulaması:
Belirtilen miktardaki yağ tonik veya gündüz kremine eklenir. Losyon veya krem pamuk bezler ile cilde uygulanır, hafifçe parmaklarla yayılır. Kuru cilt için daha az eteri yağ kullanmak lazım.
Fenoller ve tarpenler içeren eter yağlarının aşırı miktarlarda kullanılması, yanlış cilt bakımına yol açar. Hassas cilt üzerinde tahrişlerin oluşmasına neden olabilir.
2. Lekelere karşı kozmetik bakım.
Etkisi: Yağlı ciltteki yağ hücre kümelerinin viskozitesini azaltır, derinlemesine temizler, arındırır.
Malzemeler: 10-12 damla fesleğen yağı 50 ml jojoba yağı
Uygulaması:Malzemeleri karıştırın, temizlenmiş yüz cildine pamuk beziyle uygulayın.
3. Saç toneri
Etkisi:
Kıl foliküllerinin oluşumunu ve mikrosirkülasyonunu iyileştirir, saç uzamasını stimule eder, güç ve parlaklık verir.
Malzemeler:
½ bardak hindistancevizi sütü 3 kaşık kastor (keneotu) yağı 15 damla jojoba yağı 5-7 damla fesleğen yağı
Uygulaması:
Malzemeleri karıştırın ve her saç yıkamadan önce kafa derisine uygulayın, 10 dakika ovalayın ve 10 dakika bekletin. Daha sonra 50 ml’ye 15 damla oranında eklenmiş fesleğen yağlı şampuanla saçlarınızı yıkayın.
İhtiyati önlemler:
Dikkat! Cilde uygulanırken, belirgin fototoksik etki gözlemlenebilir. Bu bağlamda, Uluslararası Parfüm Birliği (IFRA) tarafından parfüm birleşimlerinde acı portakal yağının oranı sınırlandırılmıştır. Kan koagülabilitesini arttırabilme etkisinden dolayı hamilelik döneminde kesinlikle kullanılmaz. Fazla miktarda kullanıldığı zaman sinir sistemini baskı altına alabilir. Hassas cildin tahriş olmasına neden olabilir.
Bergamot yağı birçok yararlı özelliklere sahiptir. Spazm çözücü, rahatlatıcı, dinlendirici ve antiseptik olarak kullanılır; yorgun ve bitkin vücut masajında çözücü madde görevini yapar.
Kozmetik işlemler yapılırken, bergamot yağı kendine has özelliği ile içyağı ve ter bezlerinin salgısına yardım eder, cilt gözeneklerinin sıkılaşmasını sağlar.
Bergamot eteri yağının kozmetolojide kullanımı
Masaj: 5-7 damla bergamot yağı 10 g temel yağ ile karıştırılır, vücuda uygulanarak, masaj yapılır.
Kozmetikte katkı maddesi olarak: 1-5 miktardaki bergamot yağı çözüntüsü herhangi cilt kremi, tonik, saç kremi veya yüz temizleme kremine eklenir. Bergamot yağında mevcut olan özellikler herhangi kozmetik ürüne geçerek, içeriğini daha da zenginleştirir.
Cilt için arındırıcı madde: 5 damla bergamot yağı 1 kaşık üzüm yağı ve aynı miktardaki kekik yağı karışımı içinde çözülür. Günlük olarak, günün herhangi vaktinde cilde ovalayarak sürülür.
Cildin yağlanması: tatlı badem yağı (50 ml) esas olarak alınır, 5 damla bergamot yağı, 5 damla limon yağı, 3 damla herhangi bir yağ ve 1 damla biberiye yağı eklenir. Bu karışım tazeleyici, yenileyici, canlandırıcı ve serinletici etkiye sahiptir.
Yağlı cilde karşı: 75 ml damıtılmış suya 15 ml gliserin eklenir, 5 damla sardunya yağı, 5 damla bergamot yağı, 3 damla sandal ağacı yağı karıştırılır. Bütün malzemeler iyice karıştırılıp, yüze sürülür ve gece boyunca etkilemeye bırakılır. Bu maske ciltteki