Πώς έμοιαζε πραγματικά ο Ιησούς Χριστός?. Андрей Тихомиров

Читать онлайн книгу.

Πώς έμοιαζε πραγματικά ο Ιησούς Χριστός? - Андрей Тихомиров


Скачать книгу
με προκαθορισμένη συμφωνία, έπαιξε το ρόλο του προδότη για να δημιουργήσει την εμφάνιση διωγμού από τις ρωμαϊκές αρχές και τους Εβραίους ιερείς κατά της αίρεσης των εκκολαπτόμενων Χριστιανών (ο ψυχολογικός ρόλος των " πάσχων») και διεγείρουν τους Εβραίους να πολεμήσουν ενάντια στους καταπιεστές – τους ευγενείς και τους ξένους κατακτητές. Τα κηρύγματα είναι ενδιαφέροντα: «Όποιος δεν είναι μαζί μου είναι εναντίον μου» /Ματθαίος, 12:30/ «… Όποιος δεν είναι εναντίον σας, είναι υπέρ σας (προς τους αποστόλους)» /Μάρκος, 9:40/. Αφενός, «… είναι πιο βολικό για μια καμήλα να περάσει από το μάτι της βελόνας παρά για έναν πλούσιο στη Βασιλεία του Θεού» και, ακριβώς εκεί, «αυτό είναι αδύνατο για τους ανθρώπους, αλλά όλα είναι δυνατό για τον Θεό». / Ματθαίος, 19:23-26 /. «… καθένας που θυμώνει μάταια με τον αδελφό του, υπόκειται σε κρίση» / Ματθαίος, 5.22 /, και στους αποστόλους που έπεσαν κάτω από το καυτό χέρι: «Ω γενεά άπιστη και διεστραμμένη! πόσο καιρό θα είμαι μαζί σου; ως πότε θα σε υπομένω; ..» / Ματθαίος, 17, 17 /. Μερικοί σχολιαστές του Ευαγγελίου εννοούν με τη λέξη "καμήλα" ένα χοντρό σχοινί πλοίου. άλλοι, καταλαβαίνοντας κυριολεκτικά τη λέξη «καμήλα», κάτω από τα μάτια μιας βελόνας σημαίνουν μια από τις πύλες στο τείχος της Ιερουσαλήμ, πολύ στενή και χαμηλή. Πιθανότατα, αυτή η έκφραση είναι μια αρχαία εβραϊκή παροιμία, που δείχνει την αδυναμία να πετύχεις κάτι (G. Dyachenko, Complete Church Slavonic Dictionary, Moscow. 1900, σελ. 209).

      Ιστορικοί από το Πανεπιστήμιο της Χάιφα ανακάλυψαν μια μοναδική εικόνα του Ιησού Χριστού σε μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO – σε μια βυζαντινή εκκλησία στην καρδιά της ερήμου Νεγκέβ, ανέφεραν οι Times of Israel το 2018. Οι ειδικοί βρήκαν ένα εντυπωσιακό σχέδιο στην οροφή μιας σχεδόν κατεστραμμένης αρχαίας χριστιανικής εκκλησίας. Πιστεύεται ότι η εκκλησία εδώ ανεγέρθηκε ήδη από το 350 μ.Χ. Η γιατρός Ιστορίας της Τέχνης Emma Maayan-Fanar, μέλος ενός διεπιστημονικού ερευνητικού προγράμματος, παρατήρησε την τοιχογραφία έναν αιώνα μετά τα εγκαίνια της ίδιας της εκκλησίας της βυζαντινής περιόδου. "Ήμουν εκεί τη σωστή στιγμή, στο σωστό μέρος, και από μια ορισμένη γωνία είδα ξαφνικά μάτια. Ήταν το πρόσωπο του Ιησού τη στιγμή της βάπτισής του", είπε ο Maayan-Fanar στη δημοσίευση. Η εικόνα ήταν τόσο θαμπωμένη που ήταν θαύμα να τη δεις, πρόσθεσε ο ερευνητής.

      Οι αρχαιολόγοι σημειώνουν ότι η εμφάνιση του Χριστού είναι σημαντικά διαφορετική από αυτή που συνήθως συναντάμε στις εικόνες.

      Η εικόνα δείχνει το πρόσωπο ενός νεαρού άνδρα χωρίς γένια, με κοντά σγουρά μαλλιά, μεγάλα μάτια και μακριά μύτη. Το πορτρέτο, σύμφωνα με τους ερευνητές, ήταν μέρος μιας μεγαλύτερης εικόνας και είναι «η πρώτη προεικονοκλαστική σκηνή της βάπτισης του Χριστού, αφού δίπλα της ζωγραφίζεται ένα άλλο πρόσωπο, που περιβάλλεται από φωτοστέφανο».

      Η δεύτερη, μεγαλύτερη φιγούρα, ο Δρ Maayan-Phanar ταυτίστηκε ως ο Ιωάννης ο Βαπτιστής.

      Πιθανή εξήγηση για την αντίφαση: Λουκάς (3:23): Ο Ιησούς, όταν άρχισε [Τη διακονία Του], ήταν περίπου τριάντα ετών, και θεωρήθηκε ότι ήταν ο Γιος του Ιωσήφ, ο Ηλεί, (Αναφέρεται εδώ ότι ο Ιησούς ήταν περίπου 30 όταν άρχισε τη διακονία του).χρόνια, και ο Ευαγγελιστής


Скачать книгу