Agenda unui vânzător de succes, sau motivarea vânzărilor. Instrucție practică. Veaceslav Bogdanov
Читать онлайн книгу.ărilor
Instrucție practică
Veaceslav Bogdanov
Este dedicată tuturor vânzătorilor și administratorilor din Republica Moldova!
© Veaceslav Bogdanov, 2017
ISBN 978-5-4485-6657-8
Created with Ridero smart publishing system
Despre carte
În cartea sa “Agenda unui vânzător de succes, sau motivarea vânzărilor” Veaceslav Bogdanov ne dezvăluie acțiunile de succes ale celor mai rezultativi și puternici vânzători. Trăsătura principală cărții acestea constă în aceea că orice vânzător își va putea găsi un suport și o ieșire din problemele de viață principale, cu care se ciocnesc vânzătorii din diferite companii. Cartea “Agenda unui vânzător de succes, sau motivarea vânzărilor” este necesară pentru fiecare vânzător, căci aceasta cu adevărat îți ușurează viața și activitatea în vânzări.
Citind cartea aceasta, Dumneavoastră veți observa că autorul propune soluții pentru situații dificile, ce apar nu numai în domeniul vânzărilor, ci și în viața personală. Doar viața personală influențează rezultatele din domeniul vânzărilor, iar munca în domeniul vânzărilor influențează viața personală.
Prezenta carte a devenit o altă etapă a autorului în îmbunătățirea culturii vânzărilor în Republica Moldova și în toată Lumea rațională.
Cum să folosesc această carte
Citind cartea aceasta pentru prima dată, citiți-o până la sfârșit. Dacă citind-o ați întâlnit un cuvânt necunoscut sau nu vă este clar sensul propoziției, folosiți-vă de dicționare. Este important să consultați dicționare la orice cuvânt necunoscut.
Fiecare din noi vrea să aibă dreptate. De aceea, citind unele articole din cartea aceasta, cineva poate să nu fie de acord, să nu recunoască greșelile comise, să simtă dorința de a critica pe cineva sau pur și simplu să evite lecturarea acestei cărți. Evadare – este o metodă cea mai răspândită între oameni pentru a soluționa o problemă. Semnele acestea ne demonstrează că Dumneavoastră neapărat trebuie să îndepliniți exercițiul practic din articolul, ce V-a sustras atenția.
Când va veni momentul, și Dumneavoastră veți fi într-o situație complicată ce ține de domeniul vânzărilor și de relațiile cu alți oameni. Deschideți conținutul acestei cărți. Găsiți în conținutul acesteia o situație asemănătoare. Găsiți pagina cu descrierea detaliată a acestei situații și citiți până la urmă exercițiul practic, propus pentru soluționarea acestei probleme. Urmați pașii cu exactitate și în ordine, în care sunt prezentate.
Toate exercițiile practice din aceasta carte sunt orientate spre un lucru individual. Uneori, acestea trebuie repetate de mai multe ori, pentru a aduce la perfecție una sau o altă abilitate.
În aceasta carte sunt descrise recomandări. Deciziile principale Vă aparțin. Dumneavoastră decideți cât de riguros și necondiționat veți urma indicațiile acestea. Atât în situațiile ce țin de vânzări, cât și în viața personală, Dumneavoastră sunteți acea persoana, care dirijează lucrurile. Trebuie să știți să asumați aceasta responsabilitate.
Dacă știți de o modalitate mai bună pentru a se descurca în una sau alta situație, descrisă în prezenta carte, vom fi bucuroși să auzim sfaturile și recomandările Dumneavoastră.
În cazul în care nu ați găsit în aceasta carte răspunsul pentru problema sa, atunci formulați detaliat situația și o trimiteți la compania “Maestru în vînzări SRL”. Vom face tot posibilul pentru a Vă ajuta.
Cel mai reușit pas ce îl fac vânzătorii cu plăcere – acționează!
Acționați!
1. Azi am o zi incredibilă, aam încheiat un contract de succes
O astfel de zi rămâne întotdeauna în memorie și ne aduce multe momente plăcute. Într-o zi ca aceasta, simți dorința de a dansa, distra și să te bucuri de viață. Așa și se întâmplă. Mulți din vânzători vor fi de acord, că n-ar fi rău ca zile ca acestea să se repete cât mai des. Ce trebuie să faci pentru aceasta? Cum să menții senzația aceasta de drive și spiritul jocului? Anume despre aceasta este articolul dat.
Scopul: creșterea zilelor incredibile și numărul tranzacțiilor de succes.
Exercițiul practic:
Continuați să vindeți neîncetat.
În primul rând, încheind o tranzacție de succes nu trebuie să Vă opriți. Unii vânzători în acest moment se opresc și consideră că planul pentru toată luna a fost îndeplinit și se poate să te odihnești.
Acțiunea cea mai nereușită va fi anume aceasta. Să vă relaxați.
Când aveți o dispoziție la maxim – este momentul cel mai potrivit pentru a încheia încă câteva tranzacții bune. Anume în acest moment, când ați simțit că ați realizat ceva neobișnuit. Da, da. Anume în momentul acesta trebuie să intrați în contact cu clienții noi. Acum e momentul când aveți multe șanse să Vă mai găsiți câțiva clienți buni.
Închipuiți-Vă. Fiind într-o stare bună de spirit ați continuat să căutați clienții noi și ați găsit încă câțiva clienți buni, precum era primul. Știți ce se va întâmpla? Aceasta zi nu o veți uita niciodată. Veți fi întotdeauna mândri de rezultatele acestea. Chiar dacă veți decide să Vă schimbați locul de muncă, angajatorul Dumneavoastră cu plăcere va angaja lucrătorul cu astfel de rezultate. Căci angajatorii sunt interesați să-și găsească anume lucrătorii rezultativi. Lucrătorii care au rezultate înalte, nu rămân mult pe piața muncii.
2. Eu nu vreau să mă duc la serviciu
Aceasta dorință este una dintre cele mai frecvente la lucrători. Și nu se referă doar la lucrătorii din domeniul vânzărilor. Mulți o argumentează prin condițiile de lucru nefavorabile, îi învinuiesc în toate pe colegii săi și găsesc o mie de motive să nu se ducă la serviciu. În realitate, acestea sunt doar niște scuze rezultatul cărora este – evadare. Cauza principală se ascunde în lucrătorul însuși.
De exemplu, lucrătorul nostru de câteva ori a întârziat la serviciu. Își conștientizează că n-a procedat corect, căci astfel el încalcă regulamentul companiei. Prima ce o face, își caută o scuză. Își caută o scuză doar din motivul că nu vrea să fie acea persoană, care încalcă reguli. De exemplu, lucrătorul nostru, în cursul săptămânii, a întârziat de trei ori la serviciu. Firește că acesta conștientizează că nimeni nu mai crede în basmele și scuzele lui. Acum el nu se simte să fie membru al echipei, de aceea, el poate să înceapă să-i critice pe colegii săi. Și fiind atât de social, el nu înțelege că întârzierile lui influențează negativ echipa. El vrea să se depărteze de echipă ca cu întârzierile sale să nu aducă mai multe pierderi și să nu creeze și un haos mai mare. Și iată, lucrătorul nostru nu mai vrea să se ducă la serviciu. Dacă ați trăit cândva astfel de senzații, vă felicităm – Dumneavoastră sunteți o persoană socială.
Cauza cea mai răspândită pentru eschivarea de la serviciu este faptul că lucrătorul a încălcat unele reguli sau condiții în privința sa, companiei, clienților companiei sau în privința altor persoane, legate nemijlocit de companie. Citind propoziția precedentă, unii pot spune că n-au încălcat nimic sau că nu poartă vina pentru acestea încălcări.
Fiecare din noi conștientizează, că cel mai greu e să-ți recunoști greșelile. Desigur, această informație se referă la lucrători, care din proprie inițiativă au decis să activeze în cadrul acestei companii. Și dorința de a nu se duce la serviciu a apărut după o perioadă de lucru în cadrul acestei companii.
Scopul: restabilirea dorinței de a se duce la serviciu cu plăcere.
Exercițiul practic:
Analizați sincer și obiectiv acțiunile sau inacțiunile recente ale sale care în mod direct sau indirect au legătură cu activitatea Dumneavoastră în companie.