Ortadoğu'Daki Facebook Siyasetçileri. Wael El-Manzalawy

Читать онлайн книгу.

Ortadoğu'Daki Facebook Siyasetçileri - Wael El-Manzalawy


Скачать книгу
alawy

      Ortadoğu`daki Facebook Siyasetçileri

Ortadoğu`daki Facebook SiyasetçileriWael El-ManzalawyPublished by Tektime, 2020Ortadoğu’daki Facebook SiyasetçileriYazanWael El-ManzalawyTercüme eden: Özge Rızkı––Telif Hakkı © 2015 Wael El-Manzalawy

      Yazar Hakkında

      Wael El-Manzalawy, Mısırlı bir yazardır. 1973 yılında doğmuştur. Edebiyat Fakültesi, İngilizce Bölümü’nden mezun olmuştur.Eğitim Fakültesi diplomasına sahiptir.İslam bilginleri yetiştiren bir kurumdan mezun olmuştur.Arapça ve İngilizce dillerinde makaleler ve kısa hikayeler yazmaktadır. Yazmış olduğu makale ve kısa hikayeler; birçok gazete, dergi ve websitesinde yayımlanmıştır. Yazarın, 12 adet elektronik kitabı yayımlanmıştır. Bir Facebook aktivistidir. Yazarınelektronik kitapları:

      1-Questions And Answers About Islam (İslam İle İlgili Sorular Ve Cevaplar)

      2-Articles About Islam (İslam İle İlgili Makaleler)

      3-Answering Christianity And Judaism (Volume 1)[Hristiyanlık ve Museviliğe Cevaplar (1. Cilt)]

      4-Answering Atheism And Agnosticism Series (Answering Hume) [Ateizm ve Agnostisizime Cevaplar Serisi (Hume’e Cevaplar)]

      5-The Islamic Egypt (Novelette) [İslam Mısır’ı (Kısa Roman)]

      6-150 Quotes About Success And Life (Başarı Ve Yaşamla İlgili 150 Özlü Söz)

      7-Articles About Sex (Seks İle İlgili Makaleler)

      8-Internet Jobs As A Solution (Booklet) [Çözüm Olarak İnternet İşleri (Kitapçık)]

      9-Wael El-Manzalawy’s Interview With Hollis Chapman (Wael El-Manzalawy’nin Hollis Chapman İle Röportajı)

      10-Wael El-Manzalawy’s Interviews With Lillian Brummet And Cat Edwards (Wael El-Manzalawy’nin; Lillian Brummet ve Cat Edwards İle Röportajları)

      11-My Journey Through The West (Autobiography) [Batı’ya Yolculuğum (Otobiyografi)]

      12-70 Inspirational And Motivational Quotes (İlham Veren ve Motive Eden 70 Özlü Söz)

      Önsöz

      Dünya, milyonlarca Arabın Devrim meydanlarında yaptığı gösterileri izlemiştir. Fakat devrim, Facebook ve Twitter'da başlamıştır. Örneğin; “Hepimiz Halid Said’iz Sayfası”, Mısır Devrimi'nin ilk gösterisini düzenlemiştir.

      Bu kitap, Ortadoğu'daki Facebook siyasetçileri olgusunu analiz etme girişimidir. Bir Facebook siyasetçisi olarak kazandığım deneyimler, bana bu olguyu; işin içinde olan biri olarak analiz etme ve eleştirme şansı kazandırdı.

      Facebook, sadece bazı siyasetçilerin fikirlerini yaymak için kullandıkları bir araç olmamakla birlikte, aynı zamanda gerçek dünyayla bağlantıları olan sanal bir dünyadır. Şimdi çok önemli bir soru ile karşı karşıyayız: Facebook siyasetçileri, sanal siyasetçi midir? Yoksa gerçek siyasetçi midir? Bunun cevabını kitabı okurken bulabilirsiniz. Ancak, Facebook siyasetçilerinin iki dünya arasında gidip geldiğini unutmamalısınız: sanal dünya ve gerçek dünya.

      Belki de Facebook tasarımcıları, Facebook sayfalarının devrimler yaratacak kadar etkili olacağını beklemiyorlardı. Fakat Facebook kullanıcılarının, devrimin meyvelerini toplayacakları güne kadar yetiştirmekte olduğu tohumları, Facebook tasarımcıları ekmiştir. Facebook devrimleri çok ilham vericiydi. Milyonlarca protestocu, diktatörlüğü protesto etmek için sokaklara döküldü. Arap Dünyası yöneticilerinin diktatörlüğünün berbat olması sebebiyle, yapılan devrimler harikaydı.

      Facebook siyasetçileri dünyasının, kendine has özellikleri vardır. Facebook siyasetçileri ile geleneksel siyasetçiler arasındaki karşılaştırma çok ilginçtir. Bu kitapta ele alınan bir diğer konu, Facebook siyasetçilerinin geleceğidir.

      Fikrin Gücüne Karşı Karizmanın Gücü

      Orta Doğu'daki siyasi liderler, 20. yüzyıl boyunca karizmalarına güvenmekteydiler. İnsanlar; liderlerine hayranlık duyuyor, inanıyor ve liderlerinin emirlerine uyuyorlardı. Ancak Arap dünyasındaki yeni devrimler, yeni bir güç taşımaktaydı: fikrin gücüne karşı karizmanın gücü. Örneğin, “Hepimiz Halid Said’iz Sayfası” Mısır Devrimi'ni başlattı. Birçok Mısır vatandaşı;sayfa yöneticisinin adının bilinmemesinerağmen“Hepimiz Halid Said’iz Sayfasına” karşılık verdi ve 25 Ocak 2011'de büyük gösterilerde yer aldı. Başka bir örnek de, Devlet Güvenlik Soruşturma Servisinin kapatılması amacıyla kurulmuş olan Facebook sayfalarıdır. Sayfa yöneticilerinin isimleri bilinmiyordu, fakat Mısır vatandaşları sayfalara katıldı ve sonuç olarak Devlet Güvenlik Soruşturma Servisi kapatıldı.

      Конец ознакомительного фрагмента.

      Текст предоставлен ООО «ЛитРес».

      Прочитайте эту книгу целиком, купив полную легальную версию на ЛитРес.

      Безопасно оплатить книгу можно банковской картой Visa, MasterCard, Maestro, со счета мобильного телефона, с платежного терминала, в салоне МТС или Связной, через PayPal, WebMoney, Яндекс.Деньги, QIWI Кошелек, бонусными картами или другим удобным Вам способом.

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

Скачать книгу